Akcija!
Prikuhe

Smaragdno zeleni fižol, Alubias Verdinas, Lotao, 300 g

7,50  3,74 

13 na zalogi

Deli naprej ...

Opis

Smaragdno zeleni fižol, Alubias Verdinas, Lotao

V španski Asturiji se smaragdni fižol pobere ročno pred končno zrelostjo, da se ohrani zelena barva. To je zelo redka vrsta fižola in ker ima nežen in maslen okus se Verdinas v kuhinji uporablja največkrat kot spremljevalec morskih sadežev.

Uporaba

Fižol namakajte v hladni vodi najmanj 8 ur in ga v sveži kuhajte pri nizki temperaturi in pokritem loncu približno 1,5 ure.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost 1382 kJ / 330 kcal
Maščobe 0,77 g
od tega nasičene maščobe 0,12 g
Ogljikovi hidrati 42 g
od tega sladkorji* 1,65 g
Prehranske vlaknine /
Beljakovine 9 g
Sol 0,29 g

 

Sestavine

zeleni fižol

Distribucija: DROBTINKA d.o.o., Zabukovica 62, 3302 Griže, Slovenija

Distribucijo ekoloških proizvodov kontrolira: SI-EKO-002

Neto količina: 300 g