fbpx
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Paket čoko II

23,58  vklj. DDV

Paket vključuje:

  • 1 x Presno ekološko kakavovo maslo, drobTinka, 180 g
  • 1 x Presni ekološki kakav v prahu, drobTinka, 180 g
  • 1 x Ekološki mesquite v prahu, drobTinka, 250 g
  • 1 x Presni ekološki agavin sirup,drobTinka, 500 ml

9 na zalogi

Delite naprej ...

V tem kompletu najdete odlično:

1. Ekološko presno kakavovo maslo, ki čokoladi daje poseben okus in teksturo. Proizvodnje čokolade sicer uporabljajo cela kakavova zrna, ki jih v posebnih strojih zdrobijo do te mere, da se zmeljejo v kakavovo maso. Ker doma tega ne moremo početi pa si lahko najboljši približek izdelamo prav s kokosovim maslom in kakavom v prahu.

2. Ekološki mesquite v prahu, se pridobiva iz zrelih strokov/rožičev drevesa, ki po okusu spominja na karamelo ali melaso. Mesquite je bogat z beljakovinami, prehranskimi vlakninami in vsebuje lizinom, ki deluje komplementarno s proteini, saj omogoča dobro vsrkavanje le teh.

3. Ekološki temni agavin sirupda je domača čokolada še slajša.

Recept:

  • 90 g kakavovega masla
  • 60 g kakava v prahu
  • 10 g mesquite v prahu
  • Agavin sirup po okusu

Kakavov maslo naribajte in ga stopite nad paro. Ko je maslo stopljeno posodico odmaknite od toplote in med mešanjem po žličkah dodajajte kakav v prahu, mesquite v prahu in na koncu še agavin sirup. Zelo pomembno je, da mešanica ne vsebuje grudic, zato je pri mešanju metlica zelo dobrodošla.

Maso pustite, da se malenkost ohladi, vsake toliko jo premešajte, ko postane malenkost gostljata, jo prelijete v modelčke za pralineje ali v manjšo posodo obloženo s peki papirjem. V tej fazi čokoladi lahko dodate dodatke kot so razni oreščki, če vam oreščki ne ustrezajo jih lahko nadomestite z olupljenimi zemeljskimi mandlji, kosmiči iz zemeljskih mandljev, brusnice, rozine, kokosov čips, liofilizirano sadje,…

Tako pripravljeno čokolado postavite v hladilnik, da se prej strdi. Če ste pripravili čokolado v kosu jo nalomite preden jo postrežete, da bo izgledala še bolj domača.


 

Proizvvaja: DROBTINKA d.o.o., Zabukovica 62, 3302 Griže

Distribucijo ekoloških proizvodov kontrolira: SI-EKO-002

Certifikati

EU ekološki certifikat, SI-EKO-002, kmetijstvo izven EU

 

Teža 50 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.